missie visie

Missie: de promotie van de gezondste duurzame en onderhoudsvriendelijke rozen als de ‘Koningin der Bloemen’ en ‘multifunctioneel toepasbaar’ 

Visie:  De Toprozentuin van De Rozenhof Lottum bevat alle gecertificeerde rozen, Excellence- en ADR-Roses, die het beste groeien en bloeien in het West-Europese klimaat zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. In het rozenkenniscentrum is alle kennis te vinden over de verzorging en teelt van de roos, de geschiedenis en het gebruik van de roos en over Rozendorp Lottum binnen het boom- en sierteeltcentrum van Zuid-Oost Nederland.

Doelstelling:  Het bekendmaken van het bestaan van vele sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen in alle geuren en kleuren, die steeds minder ziektegevoelig zijn en die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen, multifunctioneel toepasbaar zijn en een goed resultaat geven in tuinen, plantsoenen, parken, hagen en als winterharde doorbloeiende potroos op terrassen en balkons’.
De Rozenhof Lottum is educatief en aantrekkelijk voor het vakpubliek, groen onderwijs en groengroepen evenals voor de particulier en toerist.